Προσεχώς το τεύχος 12-13 του ΚΕ


Η ιδιαίτερη αυτή νέα χρονιά έχει κάνει την εμφάνισή της όχι υπό τις καλύτερες συνθήκες που θα ευχόμασταν. Ωστόσο, όποιες και να είναι οι συνθήκες, κάθε νέα χρονιά δεν μπορεί να μη συνοδεύεται από νέο τεύχος του περιοδικού «Κοινωνικές Επιστήμες». Ως εκ τούτου, σας ενημερώνουμε πως το τεύχος 12-13 βρίσκεται υπό προετοιμασία και σύντομα θα βρίσκεται στη διάθεση όλων σας.

Τι θα περιλαμβάνει το νέο τεύχος


Το νέο μας τεύχος είναι αφιερωμένο σε όσους αγωνίζονται για μη νιώθει κανένας Έλληνας πολίτης «μια αδέσποτη μονάδα, ένα άχερο στ’αλώνι».

Τα άρθρα που συγκροτούν το αφιέρωμα του παρόντος τεύχους αποτελούν μια μικρή συμβολή στη διερεύνηση του τρόπου (ανα)παραγωγής της ελληνικής κοινωνίας όπως θα μπορούσε να τον εξετάσει μια οικονομική κοινωνιολογία των στρατηγικών οικονομικής και κοινωνικής επιβίωσης και αναπαραγωγής των κοινωνικών υποκειμένων και των οικογενειών τους, δηλαδή βασισμένη στην αναγκαία ρήξη με τον κοινωνικά και ιστορικά οροεξαρτημένο περιορισμένο ορισμό του οικονομικού που κληρονόμησε η κοινωνιολογία από την οικονομική επιστήμη, και όχι μόνο στο ελληνικό επιστημονικό πεδίο. Η συμβολή του παρόντος αφιερώματος προσφέρεται και στην υπηρεσία εκείνων των δράσεων του φετινού εθνικού εορτασμού οι οποίες αποσκοπούν στη συγκρότηση μηχανισμών εθνικού αναστοχασμού της «ελληνικής κοινωνίας», όπου, σήμερα, σε πολλούς τομείς του ελληνικού κοινωνικού πεδίου, η διάρρηξη της σχέσης μεταξύ οικονομικού και κοινωνικού παράγοντα είναι σχεδόν ριζική.


Υπάρχει η δυνατότητα προπαραγγελίας;


Φυσικά! Όσοι/ες δεν είστε ακόμη συνδρομητές, αλλά ενδιαφέρεστε να έχετε εγκαίρως το περιοδικό μας, μπορείτε να στείλετε ένα email στο periodiko.ke@gmail.com ώστε να επικοινωνήσουμε για περισσότερες λεπτομέρειες. Η τιμή του περιοδικού ανέρχεται στα 20.